Емил Велев е последният треньор, извел Левски до шампионската титла – през 2009 година. Точно 10 години по-късно “сините” все още не могат да спечелят първото място в първенството и всъщност, не успяват да стигнат до никакъв трофей.

Специалистът е част от екипа на Букмейкър Рейтинги. Емил Велев говори за Левски, Лудогорец, ЦСКА, националния отбор и за още любопитни неща.

"Очаквам Левски да се движи така във възходяща линия, както е в момента и да е близо до челото. Не мога да предположа кой ще е на първо място – Лудогорец, Левски или ЦСКА, но както знаете, след всяка победа, самочувствието се увеличава".

"На това отдавам и последните победи на Левски, защото знаете, че без успехи няма и самочувствие, започват да валят непрекъснато критики – било към треньорите или футболистите. Виждам едно по-добро бъдеще за Левски в следващите мачове. Но не съм доволен от чуждестранните футболисти, които са в Левски".

Велев коментира и Ботев Пловдив, където играчите бяха подложени на детектор на лъжата."Това е абсолютно ненормално. За съжаление и аз бях подложен тогава от един господин Марешки… Магарешки ли е, когато бях треньор на Локомотив Пловдив".

"Спомням си, че тогава направихме равен мач с Ботев Враца (1:1). Те ни изравниха в 93-ата минута и той подложи целия отбор и целия спортно-технически щаб, което беше пълна безумица. Това е абсолютно недопустимо и немислимо".

Кокала взе отношение и за националния отбор. "Не знам къде ще бъде краят. Лечков каза, че дълбаем и дъното, но те са хората, които трябва да вземат мерки, защото те са шефовете в българския футбол. Не може така с лека ръка да се отписват квалификации.

Сега имаме надежда от Лигата на нациите да се класираме на някакъв бараж. Ами ние на този бараж сме обречени, с когото и да играем. Защото там ще има доста добри отбори.

Твърденията на Балъков, че нямаме играчи – това са пълни глупости според мен. Да, пропадането продължава. Балъков беше велик футболист, но след като започна треньорската си кариера не виждаме някакви успехи, които е постигнал". 

Велев даде яснота и около култовата си фраза "Ти пък си Ален Делон". "Това беше преди доста години. Един от пловдивските фенове ми каза, че съм много грозен. Всъщност, той не беше толкова симпатичен и аз му отвърнах, че не е Ален Делон (смее се). Такива фрази идват на момента, не ги мисля".

ВИДЕО от интервюто на Емил Велев вижте ТУК