Най-богатият българин Васил Божков планира оттеглянето си от Левски след Нова година, твърди Lupa.bg. Васил Божков взел решението да сдаде властта в Левски през последните няколко дни, след серия хулигански прояви на част от агитката на софийския клуб.

През отминалата седмица вандали строшиха стотици седалки на стадиона на Славия в „Овча купел”, а три дни по-късно маскирани хулигани от София вилняха и на стадиона в Балчик при гостуването на „сините” на Спартак (Варна) за купата на България.

В края на месец август пък двама неизвестни засега на полицията агресори нападнаха с железни тръби и едва не убиха маркетинг директора в Левски Цветан Вълчев пред офиса на клуба на „Тодорини кукли”. Водещата версия на криминалистите е, че Вълчев е инквизиран от представители на хулиганската групировка „София Запад” заради решението на Левски да преустанови плащания под различни форми на запалянковците от сектор „Б”.

Всички събития с крими окраска около Левски са разгневили собственика на клуба Васил Божков, който до този момент е налял около 6 милиона лева на „Герена”. Хазартният бос имал чувството, че шепа криминални елементи опитват да го рекетират да възобнови плащания към агитката чрез създаване на хаос по трибуните.

Източници на Lupa.bg твърдят, че през последните дни най-богатия българин е провел няколко срещи с назначения от него изпълнителен директор Павел Колев и е изразил категорична позиция, че планира оттеглянето си от клуба след Нова година. Божков смятал да предостави акциите на запалянковците, които според него пречили на развитието на клуба. Ако през пролетния сезон не се намерило кой да издържа финансово Левски, парите щели да идват от свързаната с него хазартна компания 7777, но само съгласно спонсорски договор.

Сред запалянковците в сектор „Б” има огромно напрежение, свързано с войната между най-големите организирани групи привърженици „София Запад” и „Южна Дивизия”. Мнозина твърдят, че честите конфликти и боеве сред феновете не са за идеали, а за пари.