Найджъл Робърта е най-скъпата лятна покупка на Левски. Според различни източници сините ще платят 850 хиляди евро на втородивизионния холандски Камбуур за правата на младия холандец. Сумата трябва да бъде платена на няколко вноски. Левски е дал достатъчно гаранции, че е изряден платец, тъй като финансовото реноме на българския клуб сред футболните среди в Европа не бе никак добро.

При предишни ръководства често се бавеха плащания както към клубове, така и към посредници, а впоследствие и към самите футболисти. Скандален случай бе сделката с Истр за Кевин Бру, тогава сините бяха дадени на арбитражно дело.

Найджъл Робърта е футболистът, който е бил най-желан от новото треньорско ръководство. Нападателят пристигна на сравнително късен етап от лятната селекция, защото сините дълго време са сваляли от цената, която първоначално е била доста над 1 милион евро.

За Робърта вече има запитвания на "Герена", това призна Джовани Бекали, чиято агенция от няколко месеца се занимава с трансферите на сините футболисти. Румънецът заяви пред "Тема Спорт", че Роберта не се продава.

21-годишният Найджъл постепенно си извоюва титулярно място в Левски. В 10 шампионатни мача вкара 6 гола. Другият нападател, който засега е разочарование - Дени Алар, струва за 1 година около 150 хиляди евро за наем от Рапид Виена. Заплатата му пък е над 20 хиляди евро.

Ясно е, че сините няма да правят постъпки за покупка на правата на Алар, защото преди няколко дни преподписаха с голаджита си Станислав Костов до лятото на 2022 година.