Треньорският щаб на Левски получи добри новини, пише вестник "Тема спорт". Вчера стана ясно, че нападателят Станислав Костов е много бли­зо до завръщане в игра. Очаква се до седмица благоевградча­нинът да започне тренировки наравно с основната група.

Това означава, че таранът ще може да бъде на разположение на Петър Хубчев за някои от последните мачове на есенния дял на първенство­то. Той за сините приключва на 15 декември, неделя. Тогава те гостуват на Локомотив Плов­див на "Лаута". В момента два­та тима водят битка за вто­рото място, като след пораже­нието от Ботев Пд Левски остана трети, на точка зад же­лезничарите.

Станислав Костов не е бил на терена от 1 август. Тогава той започна като титуляр в реванша от Лига Европа срещу кипърския ЛЕК Ларнака, който бе загубен с 0:4 на "Герена". След това получи дълга почивка от клуба, за да се възстанови от травма в областта на адукторите, която го измъчваше още от пролетния полусезон.

Меди­каментозното лечение обаче не даде резултат и се наложи Костов да бъде опериран в Гер­мания в началото на миналия месец. Рехабилитацията му протича по програма, изготве­на от лекари в мюнхенска кли­ника. Очакваше се той да бъде напълно готов за старта на зимната подготовка, но лече­нието му върви по-добре от очакваното и той ще е на разположение на Петър Хубчев по-рано.

През миналия сезон 28-годишният Костов бе голмайстор на първенството - вкара 24 гола в 35 двубоя за сините. През на­стоящата кампания обаче не успя да се изяви, тъй като бе из­мъчван от травмата. Той взе участие едва в 5 мача - 3 в ели­та и 2 в Лига Европа, в които така и не успя да се разпише.