Перфекционистът Петър Хубчев няколко пъти досега бе подвеждан, да не кажем и предаден, точно в този аспект. Немският манталитет на треньора на Левски явно невинаги му помага, що се отнася до професионализма на футболистите. 

Разбира се, че Хубчев няма как да наема частни детективи или като Батков навремето да слага лична охрана на тези, които не обичат да спазват режим, но пък някак си трябва да се намери решение.

Роберта играл мачле и разтегнал. Не е нужно да гадаем и спекулираме. Найджъл Роберта ще претърпи финансова санкция. Той много добре знае, че не е трябвало да прави своеволия от подобен характер. 

Професионалните футболисти не могат да карат ски и изобщо трябва да се лишават от всичко, което може да им причини травма. Едно време Христо Порточанов глобяваше в Нефтохимик за снимка на някой футболист на мотоциклет.

По-интересно обаче е положението с Николай Михайлов. Вратарят на Левски видимо пак е качил килограми. Той пък е на другата крайност, явно през паузата не се е движил достатъчно, не е играл мачлета и се е хранил извън спортния режим. И тук не е нужно да гадаем и спекулираме. И той ще си отнесе финансовите последствия. 

Наскоро Павел Колев каза, че относно Михайлов клубът очаква от него да си изпълни някои уговорки. Е, сещаме се, че ако една уговорка е равна на един килограм, то Николай трябва да изпълни поне десетина уговорки. Наистина, не е сериозно национален вратар (друг е въпросът защо е такъв, след като не играе) да се появи на първа тренировка, изпънал до крайност тренировъчния екип. 

И наистина ли в Левски се правят, че това не е проблем? Не за друго, ще си кажат хората, а че треньори и шефове на "Герена" си затварят очите и подхождат аматьорски в някои случаи. А това не е така и за да го докажат, сините трябва бързо да потърсят решение за резерва на Милан Миятович. 

За справка - при конкурентите от Лудогорец имат двама равностойни вратари, в ЦСКА също Черниаускас може да замени Бусато, в Локо Пловдив Илко Пиргов си е реална конкуренция на Мартин Луков и изобщо от всички претенденти за титлата само Левски има проблем на резервната скамейка с човека с ръкавиците.

И отново без да гадаем и спекулираме. Скаутите на Левски следят вратари от лятото, а последната дума ще е на Армен Амбарцумян, който отговаря за футболистите на този пост.

 

Материал на вестник "Тема спорт"