Галерия

Собственикът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов нападна жестоко боса на Левски Васил Божков.

Не е тайна, че двамата се намират в обтегнати отношения от есента, когато Найденов обвини, че Божков го е заплашвал с убийство и е подал жалба.

"Васил Божков е сериен изнасилвач! Един от най-големите в България. Изнасилил е стотици жени, включително и непълнолетни. Това е публична информация. Вие не знаете ли? Има жалби за неговите изнасилвания. Проверете дали тези жалби не са потулени и покрити. Обиколете нощните заведения, по които ходи този господин, и ще се разберете всичко. Казал съм тези неща на когото трябва – разследващите органи. Не мога да коментирам повече, защото тече досъдебно производство и аз също съм разпитван", заяви Найденов пред bTV.

Той каза още откъде е познава с Божков и разкри как са станали съдружници. "Беше ми беше клиент в кафето през 1991/92 г. През 1993 година станахме съдружници. Капиталът като започнахме Еврофутбол беше 9000 лева на нашето семейство".

"Имаме едно съдружие с Васил в Еврофутбол, Божков не ни е дал нищо. Еврофутбол си го имахме 3 години преди да станем съдружници. През 1993-а се разбрахме 60 на 40 процента за него. Сега в Еврофутбол имаме 16%, от които не получаваме пари, откакто той започна да ни заплашва, че ще ни убива. Той сега има 51% и управлява компанията", добави Найденов, който пръв заяви, че Божков укрива данъци.

Припомняме, че главният прокурор Иван Гешев каза, че срещу Божков има 7 обвинения и е обявен за международно издирване. Той се намира извън България, по думите му, в страна, която не е членка на Европейския съюз.