Ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ) е сменено, обяви министърът на финансите Владислав Горанов. Рокадата е станала със заповед на министъра на спорта Красен Кралев, като предстои сключването на договорите за управление с новото ръководство и вписване, съобщава най-престижният икономически и финансов сайт на Балканите Investor.bg.

В новия управителен съвет влизат двама бивши футболисти, единият от които е Христо Йовов, каза Горанов. За бившия футболист на Левски"се твърди, че е много близък до министър-председателя Бойко Борисов.

Гошо Гинчев е вторият бивш футболист на Левски и бивш спортно-технически директор на ПФК Берое. Сред останалите назначения са Любомир Стефанов Петров, който ще е изпълнителен директор, Людмила Петкова и Валентин Точев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Смяната е наложена от резултатите на дружеството и предизвикателствата в бъдеще спортният тотализатор да организира лотарии. Нуждата от свежа управленска мощ е породила смяната в ръководството на тотото, обяви министърът на финансите Владислав Горанов. 

Новият директор Петров е висш експерт от Информационно обслужване, твърди Горанов.

Още по темата четете ТУК