Синът на финансовия благодетел на Левски Васил Божков - Антон, който днес бе разпитан, е задържан за 72 часа. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Антон е обвинен за пране на пари. Това съобщи говорителят на специализираната прокуратура Сийка Милева.

"По отношение на Антон Божков мога да заявя, че той е привлечен в качеството му на обвиняем за пране на пари по нареждане на престъпната група, чийто ръководител е Васил Божков. Антон Божков е задържане за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане за взимане на най-тежката мярка - задържане под стража, като това най-вероятно ще стане на 4 март", заяви Милева. 

Както е известно, Васил Божков пребивава в Обединените арабски емирства, откъдето прокуратурата очаква да бъде екстрадиран. С промени в законодателството държавата иззе лотарийния му бизнес, а прокуратурата го обвинява за 11 престъпления, между които принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културни ценности, изнасилвания и убийства.

Миналата седмица беше повдигнато обвинение и на съпругата на Васил Божков Елена Динева, според прокуратурата тя е била член на организираната престъпна група на мъжа си. Антон Божков е зет на бившия министър -председател Стефан Софиянски (служебен премиер от февруари до май 1997 г.).