Исландецът Холмар Ейолфсон ще се нагърби с тежката задача да опази голаджията на Лудогорец Клаудио Кешеру днес, пише "България днес". Левски посреща "орлите" в 1/4-финал за Купата на България от 19.00 ч. на "Герена".

Най-сигурният бранител на "сините" по всяка вероятност ще е персонален пазач на румънския таран на шампионите. Така треньорът Петър Хубчев се надява да неутрализира Кешеру.

Ейолфсон вече има опит в пазенето на голаджиите на противниковия тим през пролетта. В дербито с ЦСКА той бе прикрепен към Али Соу. Нападателят на "червените" като цяло бе неутрализиран от исландеца.  Гамбиецът се отчете само с един отбит от защитата на Левски удар.

Ейолфсон се завръща в центъра на "синята" отбрана след изтърпяно наказание за натрупани жълти картони. Заради него той пропусна загубата от Славия с 1:2. Липсата му доведе до пълна дезооринтация в защитата на Левски.

Големият въпрос пред Хубчев е кой да партнира на исландеца днес. Нуно Рейш и Янис Каргас се представят доста неубедително. Все пак с по-големи шансове за титулярно място е португалецът.