Министерството на младежта и спорта (ММС) няма информация да има официални преговори за спонсорски договор между Българския спортен тотализатор (БСТ) и Левски. Това обявиха от министерството в отговор на въпрос на "Дневник".

Преди седмица със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев беше сменено цялото ръководство на тотото. В управителния съвет влязоха и двама бивши футболисти на "сините" - Гошо Гинчев и Христо Йовов.

"На този етап не ни е известно да са водени официални разговори за спонсорство между ръководството БСТ и ръководството на Левски, отговориха от министерството.

Изпълнителният директор на "сините" Павел Колев заяви след победата над Лудогорец на 1/4-финала за Купата на България, че не е участвал в преговори с тотализатора.

"Ако ситуацията е такава, каквато е, би трябвало да се радваме на каквото и да е предложение. Но личното ми мнение е, че не трябва да се разделяме с рекламната площ на стадион "Георги Аспарухов" на каквато и да е цена", каза Колев след двубоя.

В устройствения правилник на БСТ е записано как се разпределят приходите на дружеството. Според чл. 30 не по-малко от 50% от тях са за изплащане на печалби, а не по-малко от 17% са за издръжка и развитие на БСТ. Останалите средства след плащане на таксите и данъците се насочват за "нуждите на физическото възпитание и спорта и за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и/или спортни съоръжения в държавните и общинските училища".

От министерството отговориха пред "Дневник", че не се подготвя промяна в устройствения правилник, която да позволи на тотализатора да спонсорира спортни клубове.