Голяма част от футболистите на Левски са готови да намалят с 50% заплатите си, докато трае извънредното положение в България заради пандемията от коронавирус.

Родните играчи на "сините" и повечето чужденци са се съгласили на тази мярка, съобщава Спортал. Изпълнителният директор на клуба Павел Колев, спортният директор Ивайло Петков и треньорът Петър Хубчев са провели разговорите днес.

Те са се срещнали с част от състезателите, с други са се чули по телефона. Очаква се утре разговорите да продължат и най-вероятно всички футболисти на отбора ще се съгласят да намалят месечните си възнаграждения.

Това е превръща в редовна практика в Европа, тъй като играчите не тренират и не играят мачове, защото светът е блокиран от пандемията. За Левски това е много важно. Не е тайна, че клубът се намира пред финансов колапс заради проблемите на собственика Васил Божков със закона.

Напрактика в момента никой не издържа 26-кратния шампион на България. Последните два месеца бяха избутани с дарения от фенове, но и те намалява заради коронавируса.