Халфът на Левски Франко Мазурек намери място в интересна класация, направена в Полша, пише „Тема спорт“. Той попадна в идеалния отбор на чудестранни футболисти, които имат полска кръв в жилите си. Аржентинецът е титуляр в халфовата линия на сайта futbol.pl.

Франко наистина има полско потекло. А фамилията му произлиза от областта Мазурия. Именно там възниква местният фолклорен танц "мазурка", който постепенно е разпространен в цяла Европа и се превръща дори в салонен и бален.

Франко Мазурек пристигна на "Герена" преди старта на сезона. Дойде като свободен агент, след като контрактът му с гръцкия елитен Панатоликос бе изтекъл. Аржентинецът обаче имаше сериозни трудности с аклиматизацията. Нисичкият плеймейкър така и не успя да се утвърди като несменяем титуляр. Той взе участие в 21 шампионатни срещи на "сините (11 пъти бе в стартовата единайсеторка), в които вкара 1 гол.

Медиите в Гърция са убедени, че Франко ще се завърне в местното първенство след края на шампионата. Те дори съобщиха, че халфът е постигнал споразумение с Левски за раздяла по взаимно съгласие.