Талантът на “Левски” Даниел Начев е готов да стяга куфарите за “Ювентус” или “Рома”! 16-годишният плеймейкър на “сините” е обект на интерес от италианските грандове и се очаква скоро те да влязят в контакт с ръководството на “Герена”. Информацията е на авторитетния “Кориере дело спорт”, според който Дани е харесан лично от спортния директор на римските “вълци” Джанлука Петраки, а “старата госпожа” следи ситуацията отблизо. “Това ще е инвестиция в бъдещето, а пък може да се окаже и важен капитал след време", пише изданието.

“Бих заминал в чужбина дори и на тази възраст, защото искам да се развивам - признава Начев пред “България Днес”. - Разбира се, че се радвам на информациите за “Ювентус” и “Рома”. След като има интерес към мен, значи ме оценяват. Но с никого засега не съм говорим по темата. В Италия харесвам “Милан”, но като цяло любимият ми отбор е “Барселона”. И “Левски”, разбира се. Най-много харесвам испанското първенство. Обичам футболисти, които играят със сърце.”

Начев преминава през школите на “Септември” и “Ботев” преди да се озове на “Герена”. Наскоро той беше примамван с оферта да премине в ЦСКА 1948, където работи бившия му треньор в “синята” школа Красимир Петров. “Да, имах предложение, но на този етап предпочитам да остана в “Левски”, казва талантът. Преди време дългокосият халф преминава проби в “Манчестър Сити”. Конкретна оферта към него има от шотландския “Рейнджърс”, а италианския “Дженоа” също го иска.

Начев е наричан от някои “Люлинския Меси” и не крие, че аржентинецът е любимият му футболист. Въпреки това не харесва прякора си. “Меси ми е любимия футболист, но не обичам да ми казват така. Предпочитам да използват името ми”, зявява Дани. Халфът вече има тренировки с първия отбор на “Левски” и се надява скоро да получи шанс за изява в официален мач. “Чувствам се готов да започна с тях, но трябва още да работя върху физиката си - признава талантът. - Отношението на Петър Хубчев към мен е добро, но не знам кога ще получа шанс. Моето бъдеще е или в “Левски”, или в чужбина.”

Талантът блести в юношеските първенства у нас и според треньорите си е изключително скромен, работлив и спокоен. “Всички мачове са специални, но на тези с ЦСКА има най-много адреналин”, казва плеймейкърът. Той опитва успешно да комбинира тренировките и училището, въпреки че не е сред найголемите отличници в класа. “През повечето време наблягам на футбола, но се опитвам се да съчетая и двете неща. Остава ми време и за забавления, но на този етап предпочитам да се отдам на футбола. Играя на плейстейшъна през свободното си време.”

Една от потенциалните бъдещи звезди на българския футбол не спира с тренировките по време на извънредното положение. “Наистина ми е много трудно без футбола - казва Начев. - Повечето време тренирам вкъщи. Лицеви опори, коремни преси и карам велоаргомет. От понеделник до петък всяка сутрин тичам от 8 до 9 часа, докато няма хора. Предимно упражнения за бързина, дадени от треньорите.”