Футболистът на Левски Нуно Рейш заяви, че е отказал да намали заплатата си.

Португалецът даде интервю пред Бола Бранка, в което говори и за напускане на "Герена". Очаква се това да стане след края на сезона, когато "сините" ще се разделят с голяма част от чужденците си.

Единствено Найджъл Робърта и Стайн Спиерингс са със сигурни места. Първият не е сред най-високоплатените, докато вторият трябва да бъде част от гръбнака на новия отбор. Същото се отнася и за Холмар Ейолфсон. Той обаче взима една от най-големите заплати в Левски, но при изгодна оферта ще бъде продаден.

"Имаше среща между играчите и ръководство и всеки трябваше да прецени дали да приеме предложението за намаляване на заплатата. Отказах", каза Рейш, след което разкри и мотива за решението си.

"Продължаваме да тренираме. Разбирам ситуацията, защото без мачове клубовете нямат приходи. Нормално е да искат да съкратят разходите си. Но смятам, че това трябва да стане по друг начин", обоснова се португалецът.

Относно бъдещето си, той каза: "Имам договор и за следващия сезон, но никога не можеш да бъдеш сигурен. Клубът ще иска да съкрати разходите си заради ефекта от пандемията. Има информации, че за следващия сезон ще се изгради състав от българи и от по-млади играчи, за да свие бюджетът. Отворен съм за нови предизвикателства и в друго първенство. Но все още имам действащ договор, така че не мога просто да си тръгна. Ще анализирам ситуацията и ще преценя какво е най-доброто за мен", добави Рейш.

Наскоро името му беше свързвано със завръщане в Гърция, където Нуно е играл за Панатинайкос. Атромитос проявява интерес към него, както и португалските Жил Висенте, където играе Божидар Краев, и Боависта. Левски привлече Рейш през септември 2018 г. Той веднага се превърна в титуляр и беше използван като опорен халф и централен защитник. 29-годишният футболист има 41 мача в efbet Лига, в които вкара и 1 гол.