Двама от титулярите на Левски ще се разделят с отбора след края на сезона. Черногорският вратар Милан Миятович и национала Мартин Райнов напускат "Герена" като свободни агенти през лятото, пише "България днес".

Последният получи предложение за нов договор преди въвеждането на извънредно положение, но в крайна сметка двете страни са взели решение да се разделят. Миятович също имаше опция за подновяване на контракта с още една година, но клубът няма да се възползва от нея. 

Причината е, че все още няма яснота дали новото правило на БФС, което забранява ползването на вратари извън ЕС, ще важи и за него. Освен това "сините" вече си осигуриха услугите на национала Георги Георгиев и стражът на Цървена звезда Зоран Попович.

От Левски след края на сезона си тръгват всички играчи с изтичащи договори. Освен Миятович и Райнов, това са Хали Тиам, Филипе Нашименто и Дани Алар, който е под наем от Рапид (Виена).

През следващия сезон "сините" ще разчитат основно на български футболисти и собствени кадри. Повече шансове за изява се планира да получават юноши като Илия Юруков, Ивайло Найденов, Мартин Петков, както и дошлият през миналата година от Септември Здравко Димитров.

От чужденците Левски ще се опита да задържи нидерландците Стайн Спирингс и Найджъл Робърта. Двамата не взимат високи заплати. Освен това са млади и перспективни и техен трансфер в бъдеще би донесъл добри пари в касата на клуба.

Запитвания от европейски клубове има към Холмар Ейолфсон и Паулиньо, които при добра оферта ще бъдат продадени. Интерес от чужбина има и към продукта на школата Станислав Иванов. Към момента няма конкретна оферта за нито един от "сините" футболисти.