Изпълнителният директор на Левски Павел Колев призна, че финансовото положение на клуба е критично и в касата на "сините" има само 10 000 лева.

Колев обяви още, че е провел телефонен разговор с Васил Божков, който е споделил, че не може да финансира Левски, но е изразил готовност да предостави акциите си. 

"За съжаление ситуацията е зле. Ситуацията е бих казал критична от гледна точка на това, че в един футболен клуб в една такава дългосрочна липса на ликвидност и натрупани задължения, както и разходи, ситуацията няма как да е розова. Направихме доста".

"Искам още веднъж да благодаря на всички привърженици на Левски, това беше безпрецедентно и уникално. Нормално е в ситуация на пандемия, в която не сме изпадали, мисля, че доста години ще трябва, за да осъзнаем какво сме преживяли. Нещата са такива, каквито са и редица фактори възпряха хората да спрат с кампанията", обяви Колев пред "Дарик".

"С Васил Божков проведохме един разговор. Като изпълнителен директор съм длъжен да потърся някакво намерение от негова страна какво се случва с клуба, въпреки че ситуацията е много сложна. Той декларира, че няма възможност да финансира клуба".

"Питах го дали има готовност да се раздели с акциите. Той условия не е поставял. Ясният сигнал, който излъчи е, че той няма намерение да пречи на Левски под никаква форма. Въпросът е, дали има желаещ да вземе акциите и дали ще бъде намерен начин за финансирането. На практика той това декларира пред мен".

"Днес платихме 59 хиляди към НАП, последната част, останала от вноската за април. Би трябвало в касата да има десетина хиляди лева. Би трябвало да получим един транш от УЕФА, който е към 200 хиляди лева. Той е като компенсация за мачове за националните отбори на футболисти на Левски", добави Колев.