Собственикът на Левски Васил Божков говори пред bTV. Той разкри какво мисли да прави с акциите на клуба, който е на ръба на фалит и търси спасение под дърво и камък.  

"Трябва да се върна в България, невинен съм. Ще го направя в подходящия момент. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Тези неща трябва да се изчистят, делото да влезе в съда. Дали ще остана собственик на Левски? Бих направил всичко, за да върви добре. Искат да ми го отнемат. Няма да помагат на клуба, ако не вземат акциите. Да сте чували акционерите да имат ангажименти да финансират? Готов съм да дам акциите, не да ги продам, да ги дам на всеки. А кой унищожи Левски, всички знаем. Компаниите, които издържаха Левски, бяха унищожени, с грубо нарушение на закона. Кредит ли ще дадат? После как ще се връща? Ще се намери ли идиот, който да издържа клуба? Инвестирал съм 25 млн. лева за по-малко от година. Левски беше стабилен клуб и вървеше нагоре. Бих продал акциите на сериозни инвеститори или подарил на феновете. Единственият вариант Левски да продължи, е компаниите отново да го издържат, като се отменят наказанията. Левски не може да се издържа заради запорите. Другият вариант е да дам акциите. Това ще стане трудно, но ще го направя. Феновете ще ви кажат откъде съм ги взел аз. Никога не съм искал извинение от феновете. За какво да ми се извиняват?  Аз искам да им благодаря на тях за това, което направиха в последните месеци. Това е безпрецедентен случай!  Говорил съм с Павел Колев. Попита ме какво да прави, но сме с вързани ръце", каза Божков.

После той каза и къде се намира в момента. "В Дубай съм, добре съм. От края на месец януари съм тук. Живея в апартамент под наем, но това не са важни неща. Да говорим по същество. Статутът ми е на резидент. В ареста прекарах около 2-3 седмици, не знам точно колко. И бях в скандален затвор, не в ареста. Нямах никаква комуникация с външния свят, нямах нищо. С една дума: не съществувах. Нямам мои имоти в Дубай. Освободиха ме, когато властите разбраха какви са нещата. Просто mе освободиха, нямам никакви ограничения, нито охрана. От кого да се пазя? Ще имам притеснения, ако се върна в България. Властите ми казаха, че мога да ходя където иска, но ако напусна ОАЕ, ще ме арестуват. Тук съм с Георги Попов и това важи за него. И той е добре, имаше имен ден, празнувахме го с голяма компания, наши познати, не българи. Не знам дали тук е имало родни власи за нашия казус. Не съм ги видял, може да е имало. Никой не се е опитал да се свърже с мен. Вдигам телефона, не знам защо не се свързват с мен", каза още Божков.