Бившият национал Валери Божинов заяви, че е готов да дари заплатата си от Пескара, за да помогне на Левски. "Сините" са на прага на фалит и ако до 20 май не платят месечните възнаграждения на футболистите, те ще могат да разтрогнат по вина на клуба. Отделно 26-кратният шампион на България всеки месец трябва да превежда по 143 хиляди лева към НАП по разсрочено споразумение за задължения, както и още множество разходи. 

"Положението в Левски всички го знаем какво е – неприятно е, нещата не са добре. Вярвам, че всички ние, които обичаме Левски, трябва да се обединим и да се съберат максимален брой средства за клуба. Трябва да се направи така, че клубът да се спаси. Нямаме този ресурс, който имаше и г-н Божков или който има държавата. Но Лески има нещо по-голямо – хората, феновете. Чрез обединението Левски ще се опита да се спаси".

 

"Знам, че доста хора събират пари, искам и аз да бъда дарител. Искам да даря една част от моята заплата в Пескара. Не трябва само да се говори колко обичаш клуба, трябват факти и ще бъда съпричастен с отбора. Или една част от моята заплата или една цяла моя заплата ще отиде в касата на Левски. Ще звънна на Павел Колев да ми даде сметката и ще даря средства“, каза Божинов пред Дарик радио.

"Помагал съм на клуба, защото този отбор съм го почувствал със сърцето си. Ако мога да помогна, ще помогна. Заобичах този клуб. Видях какво е да си на 100-годишнината на Левски, феновете, публиката… Това, което видях в Левски, е нещо уникално. Когато обичаш нещо и го чувстваш – никой не може да ти го отнеме. Изпитал съм го, носейки фланелката на Левски", продължи той.

 

"Това, което казах ще го изпълня. Искам да бъда съпричастен и да помоля всички фенове, които обичат Левски, да направят всичко възможно клубът да бъде спасен. Надявам се всичко да бъде разрешено по най-добрия начин. Левски пак ще го има. Уважавам ЦСКА и това, което се случи с тях не беше хубаво. Не трябва да допускаме да се случи това и с Левски. Левски е марка, институция", добави Божинов.