Бившият футболист и треньор на Левски – Емил Велев, също заяви, че не знае той, Кирил Ивков и Георги Цветков, да са искали 100 милиона лева кредит от държавата, за да спасят клуба.

Тази новина потресе обществеността вчера, след като инж. Георги Манев я обяви публично. Но след Ивков, Кокала също заяви, че това не отговаря на истината.

"Заставаме зад Наско Сираков, който трябва да получи акциите. Левски няма да бъде изоставен. В много близко бъдеще ще бъде оздравен и ще продължи да живее. Ако има план за спасение, защо да не се осъществи? Още Тити Папазов каза, че ще помоли държавата да се вземе достатъчно голям кредит, за да се оздрави клубът. Защо да е лошо това нещо?", добави Кокала пред БНТ. 

"Всеки следващ, който идваше да притежава акциите, виждаме, че се натрупваха дългове, които не могат да се връщат и се превърна в снежна топка, която нямаше как да се стопи лесно и видяхме накрая след напускането на Божков какво се случи. Непрекъснато се купуваха скъпи футболисти, които незнайно откъде идваха и защо идваха и след като си тръгнат, оставаха огромни дългове, които Левски трябваше да плаща. Това е погрешна политика", завърши Велев.