Председателят на Тръст "Синя България" Даниел Стрезов заяви, че не е разумно новият собственик на Левски да бъде обявен чрез гласуване във Фейсбук. Той говори пред bTV относно анкетата, която обвиняемият Васил Божков пусна на страницата си в социалната мрежа.

Участие в нея взеха над 25 000 души и 80% заявиха, че са съгласни новият бос на клуба да бъде обявен чрез електронно гласуване. 

Стрезов коментира и решението на ръководството на "сините" да приеме дарението от 500 000 лв. на Делян Пеевски.

"Ние си даваме сметка, че едно такова дарение поставя ръководството пред един тежък избор, но очевидно тези пари няма да решат кардинално финансово положение. Дарението беше прието, имахме разговори, и от ръководството зависи как ще ги използват оперативно парите."

Относно реакциите, предизвикани от това голямо дарение, той сподели, че коментарите са били от морална гледна точка и направи сравнение с Германия, когато през 2013 г. "Байерн" Мюнхен дава заем на един от най-големите си конкуренти "Борусия" Дортмунд, за да оцелее.

"Левски е почти болен Левски е болен не заради дарението, а заради дългите години, в които всеки един от нас прие любовта си и съществуването на Левски като даденост. Акциите в момента са притежание на Георги Попов, но физически са на "Герена". На практика това не носи никакво решение", добави шефът на фенската организация.

"Темата за електронно гласуване е доста актуална, дори на държавно ниво, и доколкото ми е известно все още не е намерен ясен механизъм, по който това да се случи. Не ми се струва разумно новият собственикът на Левски да бъде оповестен чрез някаква анкета във Facebook. Технически не съм наясно как би могло да бъде обезпечено това нещо, за да се гарантина ясен вот", коментира Стрезов.