Популярният привърженик на Левски от актьорските среди Георги Мамалев взе участие в анкета на "Тема спорт". Той отговори на въпроси, свързани с най-наболелите теми при сините.

Какво е мнението ви за случващото се в Левски от 13 май насам, когато акциите на клуба бяха разнасяни из цяла София?

- Случилото се бе несериозно, отмъстителна подигравка! Това говори, че г-н Божков не се интересува от проблемите на клуба. На него Левски му е трябвал за нещо друго. Дали е бил помолен да поеме отбора, дали сам го е пожелал - не е важно, но е ясно, че сега го ползва, за да предпази себе си и интересите си. От много време Левски вървеше надолу. Хората, които наистина биха могли да работят за клуба, да правят отбор и да печелят, просто бяха изгонени и след това не им бе дадена възможност даже да се доближават до "Герена". Клубът започна да бъде подмятан от едни ръце в други. А тръгне ли така да се предава нещо - без да имаш интерес към него, се стига точно до това положение. Сега феновете са активни, браво. Но има и такива, които също носят голяма вина. Къде по света има фенска маса, на която й се дават пари, за да са на стадиона. Много грешки бяха направени и финалът е логичен. Аз съм от старите левскари - гледал съм Гунди, Соколето, Патрата, Вуцов, Меци Веселинов. Преди време отидох на "Герена", а "фенове" ме разпознаха и освиркаха. Защо, нали съм от Левски? Разнасят портрет на Гунди, но постъпват ли като него? Кипна ми, стана ми болно и си тръгнах, дадох си сметка, че нещата не вървят добре. Агитките не трябва да определят кой е левскар и кой не, защото се отблъскват доста хора.

Кой трябва да придобие мажоритарния пакет акции?

- Името на Наско Сираков е много сериозно, приятели сме. Той познава материята, организацията на един клуб. Спокойно може да му дадат акциите. Дай Боже, около него да се съберат и други можещи. Наско бе един от визираните, които са държани далеч от клуба. Той бе просто отстранен. А като махаш способните хора, не е логично да очакваш добри резултати.

Какъв е правилният път пред Левски и не е ли дошло време да се започне на чисто?

- Най-хубаво е да се започне на чисто. Но колко ще струва това - на отбора, на феновете, на всички нас? Нека специалистите да решат. Трябва обаче прозрачност и можещи, които да не бъркат постоянно. Необходима е отдаденост. Ако не си уча текста, закъснявам за репетиции и представления, играя несериозно - след няколко представления директорът ще ми пусне заповед за уволнение. Не може година след година да се правят колосални грешки и сега да питаме: "Ама какво стана?". Що народ се изкара специалист покрай Левски... Ето къде е клубът след хора, които не виждат по-далеч от носа си. От ден за ден работа не се върши. Днес дойде този, утре онзи - единият хвърли малко пари, другият също, тръгнат си. По порочен път се вървеше, сега трябва нов. Необходими са знаещи хора, защото се "цъфва като майска роза". Ако наредите собствениците на клубовете един до друг, ще ви стане много весело само като ги гледате (смее се). Това е все едно от мен да се очаква да стана баскетболист. Да ме буташ и да твърдиш: "Жорката ще стане, бре! Виж го колко е пъргав, виж как финтира!". Но и да финтирам, като не съм 2 метра, няма как да стана.