Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков заяви, че в клуба трябва да се направи сериозна реформа, за да може да се гарантира съществуването му.

Той присъства на поднасянето на цветя пред паметника на Васил Левски в София, откъдето "сините" привърженици и представители на ръководството тръгнаха на шествие към местността Могилката, където на 24 май 1914 г. е основан "Левски".

"За мен "Левски" е начин на живот. Така е и за моите деца. Поклон пред всички, които дават кой каквото може. 

Трябва да продължим по този начин, да може да се преодолее тази криза, да се стабилизира, да се структурира правилно, да се изчисти акционерното участие, да се привлекат спонсори и да вървим напред. 

Надявам се, вярвам, че ще се прехвърлят акциите. Ситуацията е трудна преди всичко във финансов план. Очевидно трябва да се направи сериозна организационна реформа", заяви Батков пред Би Ти Ви.

Той приветства решението на фактическия собственик на мажоритарния пакет акции (86,6%) на "сините" - Георги Попов и доскорошния финансов благодетел на тима Васил Божков, да предоставят акциите на голмайстор номер 1 в историята на "Левски" - Наско Сираков. 

Бившият футболист събра най-много гласове в анкетата, организирана на страницата на бизнесмена.

"Дайте да се обединим, да застанем всички зад ръководството. Решението със Сираков е много добро. Той обединява спортният дух, успехите като спортист, най-успешният спортен ръководител е. Дайте да се обединим около него и с общи усилия да продължим напред", заяви Батков, който управляваше клуба до 2015 г.

Бившият собственик намери и положителни страни в кризата, обхванала отбора от стадион "Георги Аспарухов".

"Спортно-технически продължаваме за Купата, но това ненормално време, 2 месеца прекъсване, трябва да се играе, да се побеждава, да се вземе квота за евротурнирите, да се спечели Купа, да се прави селекция. Криза няма, а подем, в любовта и в обединеността на левскарите. Това е добрата новина. Честит празник!", каза още Батков, цитиран от "24 часа".