Васил Божков и Георги Попов ще дадат акциите на Левски на легендата Наско Сираков безвъзмездно, за да се избегне социално напрежение. Това обяви фактическият шеф на клуба Попов в интервю за bTV.

По думите му, най-късно в четвъртък ценните книжа трябва отново да са в България и Сираков официално да стане президент на 26-кратния шампион на България.

"Направихме го, за да избегнем сигурния фалит на клуба. Хората щяха да смятат, че ние сме желали такава развръзка. Напротив, ние сме единствените, дали наши пари след платени данъци, не бихме желали това да се случи", добави Попов, говорейки и от името на Божков.

"Даваме акциите безвъзмездно. Господин Сираков какво да ни плати 25 млн. лв.? Няма как, даваме ги безвъзмездно, за да върви клубът напред", каза още Попов.

Той каза още, че има и един вариант, при който акциите да не отидат при Сираков. "Това ще стане, ако господин Борисов промени решението си, тъй като в момента са джиросани  на него. Ако вземе друго решение в срока, обявен в писмото, ще му бъдат върнати, за да се разпореди с тях. Така че джирото ще бъде положено, след като изтече срокът на неговия мълчалив отказ, или той реши да се разпореди", обясни Попов и потвърди, че срокът изтича в четвъртък.

Премиерът вече обяви, че няма нищо общо с Левски и е готов да хвърли въпросното писмо в коша за боклук в присъствието на медиите.

Божков и Попов избраха да дадат акциите на Сираков, след като легендата спечели по убедителен начин анкета във Facebook.