Треньорът на Левски Петър Хубчев говори пред клубната телевизия преди рестартирането на футболното първенство на България.

В петък, 5 юни, Левски приема Лудогорец в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Специалистът коментира дългото прекъсване на футболния живот заради пандемията от COVID-19, динамичните процеси в клуба и очакванията си за срещите от Първа лига и решаващите полуфинали за Купата на България срещу Локомотив Пловдив.

"За Лудогорец ще наблегнем на тактиката. Трудният период за Левски се оказа два пъти по-труден с оглед на всичко, което се случи на клуба", каза Хубчев относно пандемията и финансовата криза на "Герена".

"Трябваше да се съобразим и с това нещо. Футболистите получаваха програма за подготовка, но главите на всички бяха заето изцяло със събитията, които се случваха около клуба. Трябва да признаем, че това е основният проблем, който ни занимава. Но щом всички сме тук, значи сме се справили", каза още спецът.

"Пандемията за мен не беше тежка. Тези два месеца минаха нормално за хората, които обичат спокойствие и да си стоят у дома. В скоро време можем да очакваме нормалният живот да се завърне. За мен ситуацията още не е преминала, трябва да се изчака още малко", добави Хубчев.

Запитан на въпрос как Левски е успял да задържи футболистите без да плаща заплати, той отговори: "Това е много тежък въпрос. Малко хора ще ме разберат. Вчера казах на помощниците, че е успех, защото извеждаме 25 души на тренировка. Нормално е те да мислят за бъдещето си. Не се оплаквам, но главите им не са съвсем свободни. Този проблем вълнува и много други хора", каза още Хубчев, след което не пропусна да изкаже суперлативи и за даренията на феновете.

"Изиграха страшно важна роля. Няма една стотинка от даренията, които да са отишли за заплати на футболисти или треньори. За това казах, че е много добро постижение, че е още държим играчите в клуба. Те нямат вина за събитията, но трябва да го преживеят. Намирам голяма доза етика и морал в поведението им", каза Хубчев.

Вижте цялото интервю във видеото: