Хиляди фенове ще подкрепят Левски срещу Лудогорец извън стадион "Vivacom Арена Георги Аспарухов". Това заяви тикет мениджърът на "сините" Милен Желев пред Bulgaria ON AIR.

Футболното първенство на България се подновява днес след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус. От 18.45 часа Локомотив Пловдив приема Етър Велико Търново, а от 21.00 часа е голямото дерби в София.

На него ще могат да присъстват 4915 души заради заповедта на здравния министър Кирил Ананиев трибуните да са с максимална заетост от 30%. Това навлече нови главоболия на Левски, тъй като бяха разпродадени повече от 13 000 виртуални билета за дербито с Лудогорец.  

Много от феновете си заплатиха допълнително, за да "присъстват" чрез свои фигури на трибуните. От клуба уточниха, че в Сектор "А" ще са разположени около 1600 души, които ще са през две седалки.

 

"Трибуните няма да останат празни, 30% от нашия капацитет не е малка цифра. А и поехме инициатива за шаблонни фенове, които да заемат трибуните, най-вече в Сектор "А". Беше сериозно предизвикателство да преценим кой може да влезе и кой - не. За жалост 13 000 души няма да може да присъстват на срещата", обясни Желев. 

"Пуснали сме възможност за билети главно на картодържателите. Около 50% от капацитета на стадиона вече e разграбен от картодържатели. Предстои оперативка, на която да преценим как да разпределим останалата бройка билети. Вероятно ще има свободна продажба, ще има запазени билети за картодържатели", каза още Желев.

И подчерта, че феновете трябва да са през две седалки. От клуба са разговаряли със стюардите на стадиона и се надяват да няма проблеми при спазване на дистанцията.

"Интересът е голям, Герена щеше да ври и кипи тази вечер, ако пълният капацитет беше отворен", отбеляза Милен Желев.

Той потвърди, че малко над 4900 са местата в секторите за "сините" привърженици, а около 700 билета са отделени за гостите от Разград.