Терорът на Лудогорец над Левски продължава с пълна сила. Разградчани вчера се наложиха на "Герена" с 1:0 и докосват девета поредна титла.

Единственият гол в сблъсъка вкара Каули Оливейра след фамозно изпълнение от дистанция. Така "Орлите" спечелиха четвърти пореден мач над Левски в София за първенство, при това без да допуснат гол – по два пъти по 1:0 и 2:0.

 

Балансът за Лудогорец срещу Левски е впечатляващ. От 28 шампионатни двубоя, разградчани са спечелили 18, равенствата са 6, а успехите за "сините" едва 4. Головата разлика е 40:18, ясно за кого. Гостите са печелили в София 8 пъти, равенствата и загубите им са по 3. В Разград статистиката е още по-безкомпромисна: 10 победи, 3 ремита и едва 1 поражение. 

 

Най-често срещаният резултат е 2:0 в полза на "зелените" – 7 пъти, а победите на Левски все са с по един гол разлика: три пъти по 1:0 и един път 3:2. За последно Левски надделя през лятото на 2016 г. с попадения на Божидар Краев в 91-ата минута.

От тогава изминаха 13 дербита за първенство, от които Лудогорец спечели 9, останалите завършиха наравно. Срещу нито един друг съперник в елита на България, Левски няма отрицателен баланс...

Материал на Gol.bg