С поредна тежка задача се сблъска новият собственик на Левски Наско Сираков. Този път тя е свързана със намаляването на заплатите на футболистите. Оказа се, че на "Герена" има практика някои от звездите да получават не само огромни възнаграждения, а и сериозни бонуси. 

Някои играчи прибират бонуси на всеки 3 месеца, наред с текущото си възнаграждение. Такива са били Габриел Обертан и Давиде Мариани. В момента такава тежест в бюджета са Холмар Ейолфсон и Кали Тиам, пише "Тема спорт". Вторият със сигурност напуска отбора след края на сезона, защото не пожела да намали финансовите си претенции, за да подпише нов договор. Сегашният му изтича в края на кампанията. 

При Ейолфсон случаят е друг. Когато Левски го взе под наем той запази заплатата си от Макаби (Хайфа) в размер на 29 хил. евро. Впоследствие при подписа със "сините" исландецът си издейства тримесечен бонус в размер на 45 хил. евро. Това значи, че централният бранител прибира по 29 плюс 15 хил. евро всеки месец. Не е ясно при пандемията с колко е намалил заплатата си.