Левски победи с 3:1 Арда при визитата си на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Това стана в среща от последния 26-и кръг на efbet Лига, като мачът бе и първи след ерата на Петър Хубчев начело на "сините".

Столичани бяха водени от Георги Тодоров, който направи драстични промени в състава и стражът Георги Георгиев, и бранителят Костадин Илиев, дебютираха за тима в днешния ден.

Отборът на левскарите бе с цели пет промени в състава, в сравнение с последния мач на Хубчев.

Паулиньо откри за гостите в 37-ата минута, а отборът от Кърджали изравни чрез Василев четири минути след това. Спиерингс донесе аванса на столичани в 65-ата минута, а освен това не може да не се отбележи, че заради игра с ръка бе отменен гол на Костов.

В 93-ата минута младокът Петков оформи крайния резултат.

След този мач Левски е 4-и след края на редовния сезон с 49 точки, а Арда е на 8-ото място с 31 точки.


Гостите от столицата имаха добър шанс да открият резултата още във 2-ата минута, след като Алар центрира прекрасно в наказателното поле, но Каргас се размина с топката и така, и не успя да нанесе удар.

В 9-ата минута Руменов отправи удар от границата на наказателното поле, но този път Каргас застана на пътя на топката и предотврати по-сериозна опасност пред вратата на "сините".

Десет минути след това главният рефер Петър Костадинов отмени попадение на Станислав Костов заради игра с ръка.

Малко след това пък стрелецът протестира за неотсъдена дузпа заради нарушение на Леони в наказателното поле. Реферът обаче не посочи "бялата точка".

В 34-ата минута Банков се намеси много решително при удар на Паулиньо и предотврати попадение.

Три минути след това обаче бразилецът вкара за Левски, след като отправи хубав удар и топката рикошира в Леони, за да влезе в мрежата на домакините.

Отборът на Арда реагира бързо и в 41-ата минута успя да изравни. След разбъркване в наказателното поле и центриране на Руменов, Василев реализира с глава и възстанови статуквото.

До почивката нямаше повече голове.

Второто полувреме започна по-активно за гостите, но въпреки това през първите минути от него те не създадоха чисти шансове.

В 59-ата минута Георгиев центрира остро пред вратата на Левски, но нямаше кой да засече топката.

В 65-ата минута нидерландецът Спиерингс засече хубаво центриране на Иванов и вкара топката в мрежата на Банков, който не се намеси особено добре.

В последните секунди Банков излезе, за да спаси удар на Иванов, но топката попадна в друг младок от състава на "сините" - Петков, и той оформи крайния резултат.

АРДА - ЛЕВСКИ 1:3
0:1 Паулиньо 37
1:1 Василев 41
1:2 Спиерингс 65
1:3 Петков 90+3

Арда: Банков, Костадинов, Стоев, Крумов, Леони, Мартинов, Руменов (70 - Ховсепян), Георгиев, Делев, Ковачев, Василев

Левски: Георгиев, Холмар, Найденов, Паулиньо, Алар (83 - Димитров), Нашименто (75 - Петков), Каргас, Тиам, Костов (62 - Спиерингс), Илиев (83 - Райнов), Иванов