Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков се върна в спомените си към 1985 година.

Днес се навършват 35 години от скандалния финал между "сините" и ЦСКА, довел до разформироването на двата гранда и преименуването им на Витоша и Средец. Според легендарния нападател БКП е "убила" отбора на Левски.

"Болката от случилото се я има и до днес в мен. Но не от това, което стана на терена, а заради последствията. Бяхме шокирани, когато чухме за разформироването. По този начин Партията уби нашия отбор, който беше в апогея си – предния сезон спечелихме всички възможни трофеи у нас, играхме на голяма висота в евротурнирите".

"Същата 1985 година пак станахме шампиони. Но явно бяхме неудобни и решиха да ни затрият. Питате ме дали е имало бой в тунела след мача?! Никакъв физически контакт между играчите не е имало. Помня, че бях ядосан от загубата и първи се прибрах в съблекалнята, но ако имаше нещо, нали щях да чуя, нали щяха съотборниците ми да разкажат".

"В интерес на истината ЦСКА игра по-добре, но повеждането на топката с ръка от страна на Жоро Славков, Бог да го прости, изнерви обстановката на терена. Да, на игрището имаше сблъсъци, но това се е случвало и преди, случва се и днес – да има скандали, червени картони".

"Даже е имало много по-тежки случаи от въпросния на 19 юни 1985 година. Може ли това да е повод да премахнеш двата най-силни български отбора?! БКП се уплаши от силния Левски и намери повод да му го унищожи", каза Сираков пред "Блиц".