Изпълнителният директор на Левски Павел Колев направи интересни коментари за моментното състояние на "Герена" и бъдещето на "сините".

"Нещата се развиват така както трябва. Въпреки че в голяма степен тези ограничения първоначално с 30% капацитет на стадионите, сега 50%, то е формално. То не се случва. На хартия нещата изглеждат по един начин, но когато отидеш в реалността, тя е много по-грапава и пълна с изненади".

"Така е и на нашите стадиони. По принцип нашите стадиони са пълни с изненади. Абсурдно е. Това са едни регламенти, които са взети от държави, в които е ясно във всеки един момент кой е влязъл на стадиона и още по-изненадващо за нас, даже и къде стои".

"Може да бъде намерен с камера, идентифициран и съответно при необходимост изваден от стадиона. На нашите стадиони това не може да се случи. То е химера", заяви Колев пред телевизия "Европа".

"Твърденията, че ако не съм бил аз, Левски нямаше да просъществува по време на пандемията? Това е много далече от истината. Това, което се случи на Левски е двоен черен лебед, двуглав черен лебед. От една страна буквално за няколко дни собственикът и генералният спонсор на клуба изчезнаха".

"Просто се изпариха, което в нормална държава не може да се случи. Ние не бяхме подготвени като футболен клуб по никакъв начин. Нямаше как и да реагираме толкова бързо. За капак на това нещо дойде и коронавирусът и това постави футболния клуб в някаква абсурдна ситуация. Който каже, че е подготвен за такова нещо, ще излъже тотално", продължи Колев.

"Клубът оцеля благодарение на това, че имаше много здрава дисциплина и много чисти отношения вътре в самата организация. Футболният клуб е един организъм. В него, когато органите функционират в синхрон и си взаимодействат пълноценно, а не се опитват да се излъжат един друг кой е по-важен, нещата се случват дори в такава криза".

"Ние бяхме в кома, на изкуствено дишане, благодарение на привържениците си обаче вътре успяхме да запазим взаимоотношенията между всички центрове – треньор, спортен директор, моя милост, администрацията и футболистите в една плоскост, където всичко се казваше така както е и съответно на всеки беше поставян избора, ако не иска и не може устиска, когато се нормализират нещата, да седнем на масата и да се разберем, свободен си да си тръгнеш".

"Никой не си тръгна с изключение на един футболист. Това е основната ни заслуга, но тя е на всички. Не е на треньора Петър Хубчев и на спортния директор Ивайло Петков, и донякъде моя, и на хората, които не са взимали заплати", добави бившият спортен журналист.