Общо 28 от всичките 30 клуба подкрепят актуалния договор за продажбата на телевизионните права на българското първенство, като единствените противници са Левски и ЦСКА, обясни вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

Днес се проведе поредна среща за дискутиране на тв правата, предвид новите оферти, които са постъпили в БФС, като в българския футбол ще се наливат по 6.5 милиона лева годишно от телевизията, която ще продължи да излъчва.

"Вече вътрешното разпределение на клубовете се прави от Професионалната футболна лига, а клубовете членове могат да се съберат и да направят ново разпределение", заяви още Фурнаджиев, цитиран от БНР.

"Както е известно, БФС се отказва от 5 процента от своите приходи като принципал и ги дарява на клубовете. Постъпило е предложение тези проценти да се разпределят допълнително между клубовете, които налагат най-много млади играчи. Сумата, която се калкулира в този процент, е около 330 хиляди лева. За момента това е само предложение, но ще се предложи за разглеждане и гласуване на следващото заседание на изпълкома на БФС", уточни Фурнаджиев.

"Имаше дискусия, отговори се на всички въпроси, които бяха зададени. Отговори се както от нас като ръководство, така и от медията, която също присъства на срещата, така че всичко е ясно, точно и прозрачно", добави той.

„Най-вероятно първенството ще бъде отложено. Днес пристигна писмо от здравния министър. Ще се събере Изпълкома и ще обсъдим. Днес имаме рекорден брой заразени с коронавирус. Има и доста заразени футболисти. Аз неведнъж съм го казвал, че трябва да живеем с вируса, да спазваме мерки и да живеем по нов начин. Има закони, правилници, там пише какво следва ако даде клуб не допусне камери. Описани са и санкциите“, завърши Фурнаджиев.