Левски - Локомотив Пловдив в двубой от последния кръг на българската efbet Лига, стадион "Георги Аспарухов", начало: 21:00 часа.

Групата на Левски: Николай Михайлов, Георги Георгиев, Ивайло Найденов, Иван Горанов, Йоанис Каргас, Костадин Илиев, Илия Юруков, Мартин Райнов, Стайн Спиерингс, Франко Мазурек, Паулиньо, Насиру Мохамед, Здравко Димитров, Марин Петков, Мартин Петков, Станислав Костов и Найджъл Робърта

Вероятен състав на Локомотив Пловдив: Луков, Малембана, Акиниеми, Масоеро, Витанов,  Пулиезе, Томашевич, Николаев, Салинас, Малонга, Алмейда

Прогноза на Gol.bg:

Левски беше разбит от Лудогорец в миналия мач, а орлите дори не дадоха всичко от себе си. Сините просто не играят добре и това лято ще имат много проблеми за решаване не само на трансферния пазар, но и цялостно в клуба, който е с неясно бъдеще. 

Все пак, по всяка вероятност 26-кратните шампиони ще си останат на третото място, защото са с 1 точка пред Славия, а на "белите" им предстои среща с шампиона Лудогорец у дома. 

От "Герена" ще се поинтересуват и от двубоя на ЦСКА - Берое, като при загуба на "червените" и евентуална победа на "сините" тази вечер, то те ще си върнат второто място и директното влизане в Лига Европа.

Треньорът на тима Георги Тодоров имаше доста проблеми със събирането на група за мача. Наказан е Деян Лозев, а за първи път от доста време Ники Михайлов се завръща в групата. Стражът е с наднормено тегло, но въпреки това ще седне на пейката и при нужда ще се появи в игра.

В лагера на пловдивчани също има проблеми. Бруно Акрапович е със спрени права за два мача заради натрупани жълти картони. Така специалистът ще гледа мача от трибунуте. Интересното е, че той е единственият наказан от Локомотив, тъй като в отбора няма футболисти с натрупани картони.

Иначе "черно-белите" вече си осигуриха участие в Лига Европа, след като спечелиха Купата на България. Пловдивчани обаче загубиха всичките си 4 мача в плейофите на първенството, като в миналия кръг отстъпиха с 1:2 на ЦСКА, но пък не заслужаваха поражението.

Прогноза: Левски - Локомотив Пловдив 2:1