Голмайсторът на „Левски“ Найджъл Робърта готви бягство от клуба, твърди "Меридиан мач". За това говорят последните действия на нидерландеца.

Нападателят отказа да играе в решителния мач с „Локомотив“ Плавдов на "Герена", изгубен от "сините" с 1:2. Робърта се оправдал по шокиращ начин пред ръководството на клуба, за да не излезе срещу "черно-белите" - имал пъпки по ръцете!

Освен това обяснил, че го боли и гърлото. Въпреки "тежкото" си състояние Найджъл е бил забелязан да обикаля цял ден из заведенията на Южния парк на София в неделя, когато именно се игра срещата с „Локо“. За капак вчера преди обяд Робърта си пусна и клип в Инстаграм, в който се забавлява с приятел.

На "Герена" подозират, че Робърта ще използва кризата в „Левски“, за да разтрогне едностранно договора си с клуба. Той може да направи това, защото "сините" му дължат пари.

Според слуховете Найджъл си е намерил отбор в Турция, където няколко клуба се интересуват от него, а сред тях е и грандът "Галатасарай", и ще отиде там като свободен агент.

Именно заради предстоящия си трансфер, от който „Левски“ вероятно няма да спечели нито един цент, Найджъл най-вероятно не е искал да рискува контузия и заради това не е играл срещу „Локомотив“.