Левски може да остане без лиценз за Европа. За тази опасност алармира бившият шеф и настоящ член на Тръст "Синя България" Васил Колев.

"Тити Папазов казва, че задълженията на Левски продължават да растат главоломно. Темпото е може би над 1 милион лева на месец. В същото време нищо не се случва, за да започне клубът да генерира средства поне видимо.

Има кампанията за абонаментни карти, има дарителска кампания, но това са дребни средства.

В същото време преди няколко дни "Ултрас Левски" чрез пропаганда замрази няколко проекта, които и без това вървяха мудно - този за корпоративна лоялност и платформата ЛевскиID, която да управлява подобни проекти. Действията по тези проекти с клуба и без това течаха мудно вече над месец именно заради този новосъздаден властови център извън клуба.

На Общото събрание на клуба онзи ден Павел Колев заяви, че най-големият проблем на Левски по времето на Божков е бил наличието на няколко властови центъра извън клуба, като посочи "Нове Холдинг" и "Национална лотария", които сами по себе си и некоординирано са се бъркали в работата на Левски. Това в корпоративния свят веднага означава оставка, каквато акционери на Левски му поискаха.

По време на пандемията Павел Колев не направи почти нищо (дали е било възможно е друг въпрос), за да започне Левски да генерира пари, но за сметка на това създаде още един властови център, който очевидно клубът не може да контролира. Това е "консенсусът" между различни фен организации, някои от които имат различни цели от решаването на конкретни проблеми в клуба и оказването на помощ. А даже и открито декларират, че не искат да участва в управлението на клуба, но реално участват чрез натиск и присъствието си във властовия център.

Този властови център и търсенето на някакъв псевдо консенсус във време на чума в момента тероризира Левски. При това без да се предлагат никакви алтернативи от терористите, които са фокусирани в борбата си за влияние с друга ултрас група.

И тъй като беше загубен безценен месец, в който споменатите по-горе два проекта можеше да са тръгнали, последствията започват да се усещат. Първото най-вероятно ще бъде загубата на европейски лиценз за следващия сезон в края на месеца. Тоест каквото и да правим следващия сезон, в европейските турнири отново няма да участваме.

Казвам го сега, за да избегна ситуацията след десет дни на "Аз казах ли ви...", толкова любима на повечето сънародници. И една от много причини ще бъде именно споменатия властови център.

И за да не съм голословен. През миналата седмица бе подновена дарителската кампания с клип. На Общото събрание Павел Колев каза, че досега тя се е изнасяла от тръста. Случайно или не, но тръста в момента е изолиран от новата кампания и резултатите се виждат. Прави ли ви впечатление, че ги няма публикациите всеки ден с резултати и призиви за активизация? Логично е тогава например в Хелпкарма почти за седмица да има събрани 3-4 хиляди евра при около 10 хиляди на ден.

И тук причината са отново терористите, които упражяват влиянието си върху клуба и етикират други левскари като "гробокопачи".

Левски няма да бъде убит, но ще продължи надолу засега, до голяма степен и заради "свои". Които видимо не помагат, но със сигурност пречат", написа Колев.