Главните акционери в Левски Наско Сираков и Константин Папазов се опитаха да вдъхнат кураж на футболистите по време на вчерашната среща.

Двамата запознаха играчите с истинското състояние на клуба, който е на ръба на финансов колапс. Беше обсъждана и темата за предстоящото намаляване на заплатите. На "Герена" ще бъде въведен таван от 10 000 лева, припомня "Меридиан мач".

"Който остане сега, ще се превърне в легенда, защото ще е част от спасяването и оцеляването на Левски", категоричен е бил Тити.

По-късно днес ще стане ясно дали и други ще последват Мартин Райнов и ще предпочетат различна професионална реализация. Очаква се Янис Каргас да си тръгне от Левски. За сигурни напускащи се смятат още Франко Мазурек и Насиру Мохамед. Двамата взимат високи заплати, но така и не успяха да се наложат сред титулярите.

Предполага се, че единствено Холмар Ейолфсон, Стайн Спиерингс, Паулиньо, Станислав Иванов и Найджъл Робърта са получили част от заплатите си. Те са най-конвертируемите футболисти на отбора и по този начин клубът е предотвратил опасността да си тръгнат като свободни агенти.

В 18:30 часа днес Левски ще проведе официално първо занимание за новия сезон. Преди него играчите ще минат задължителните медицински изследвания.