Халфът Мартин Райнов напусна Левски на 20 юли. Договорът му със синия клуб изтече и полузащитникът реши да опита късмета си другаде. Райнов пристигна в Левски в началото на 2019 година.

Със „синята“ фланелка записа 54 мача и отбеляза 1 гол във всички турнири. От Левски предложиха нов договор за срок от две години на Мартин Райнов, но той отказа да го подпише. Полузащитникът отказа офертата с мотив, че иска да продължи кариерата си в клуб в чужбина.

"Искам да благодаря на Левски за тази година и половина, която бях в клуба. За мен това беше добър период и съм щастлив от факта, че играх със синята фланелка. На 28 години съм и прецених, че е добре да потърся реализация в чужбина, след като съм свободен агент. Нямах проблеми с никого в клуба. Това е категорично. Благодаря на всички, които работят в Левски. Сега е труден момент за всички в Левски. Хората правят всичко възможно нещата да се стабилизират. Имах разговор с г-н Сираков. В рамките на 2-3 минути той ми предложи договор за две години. Отговорих му, че искам да опитам в чужбина. Той ми каза "ОК, няма проблем. Пожелавам ти късмет". Стиснахме си ръцете и това беше. Имаше запитвания от чужбина, но ги отказах и не бързам. В момента изчаквам най-добрата оферта за мен. В Берое няма да се върна. Това е категорично. Поддържам форма самостоятелно, тренирам два пъти на ден. Нито един футболист в Левски не е коментирал финансовите проблеми в клуба. Когато те настъпиха, нито един футболист не е отишъл на стадиона и да говори за пари. Всеки един от нас гледаше да си върши работата професионално. Играхме мачовете на 100%. Не постигнахме добри резултати, но всички момчета заслужават уважение за положените усилия. Смятам, че нещата в Левски ще се стабилизират до Нова година", каза пред "Хоризонт" Мартин Райнов.