Футболен клуб Левски трябва да намери 2 200 000 лева до утре, в противен случай клубът най-вероятно ще бъде изваден от европейските клубни турнири. Това заяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев след срещата на Управителния съвет с феновете.

Той добави, че задълженията на клуба възлизат на 24 милиона лева и не е далеч денят, в който ще се наложи да бъде обявен в несъстоятелност, ако ситуацията не се промени. 

“Няма нищо обнадеждаващо във финансовата ситуация на клуба. Приходната част се формира изцяло от даренията на хората и продажби в магазините. Надяваме се в някакъв момент да можем да реализираме приходи от билети, но на този етап изглежда имагинерно".

"Търсим 2 милиона и 200 хиляди, за да покрием задължения към персонала. До утре вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата. Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения - играчи, персонал и два клуба, единият е чуждестранен, а другият български".

"Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира. Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане. Разговорите са за сделки, които могат да станат август”, каза Колев.