Три стъпки, които изглеждат по силите на клуба могат да дадат на Левски необходимата глътка въздух и да се превърнат в добра основа за оздравяването на отбора. Първата е налице, след като "сините" намалиха драстично заплатите в първия отбор и се освободиха от множество футболисти, които бяха с огромна финансова тежест на отбора. 

"Може и още да се свият разходите за заплати, не сме постигнали още това, което съм си поставил като цел. Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор", заяви Наско Сираков пред levski365.com. 

Втората стъпка е свързана с продажбата на най-конвертируемите играчи - Найджъл Робърта, Станислав Иванов и Паулиньо. Общата цена на тримата от около 4 млн. лева решава до голяма степен проблемите в отбора.

"Дали ще успеем да направим трансфери и за колко е трудно да се каже, но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем", добавя Сираков. 

Третата стъпка е кампанията с членски карти. Не нея залагат много от клуба.  

"Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците. Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти, защото е факт, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска.

Може да се каже, че пък ако добавим и спонсор към това, нещата ще добият вече съвсем нормален вид. Казвал съм го много пъти вече. Нямаме нерешими проблеми. Ако не се бяха натрупали оперативните задължения от около 5 милиона от февруари досега, щяхме значително по-бързо да се справим. Това е истината - тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи", продължава Сираков. 
Мажоритарният собственик на "сините" говори и за селекцията и първия мач от новия сезон срещу Берое. 

"Мисля, че ще вземем няколко опитни футболисти и ще се получи добър отбор, а това предстои в следващите дни. Да, Левски ще преболедува и винаги може да се получи някоя загуба, но в никакъв случай не съм песимист за старта на сезона. Берое е силен съперник, но пък наскоро ги бихме в Стара Загора, така че нека не ни отписват", завърши Сираков.