Левски - Берое, среща от първия кръг на Efbet лига. Стадион "Георги Аспарухов", 20.00 часа.


Вероятни състави:

Левски (4-1-4-1): Н. Михайлов; Найденов, Ж. Атанасов, Даске, Старокин; Юруков; С. Иванов, Славчев, Спиерингс, Паулиньо; Н. Робърта

Берое (4-2-3-1): Ганев; Фуртадо, Хасани, Мезаг, К. Стоянов; И. Минчев, А. Цветков; Макута, Октавио, И. Конте; А. Фол

 

Прогноза на Gol.bg:

Намиращият се в много тежко финансово състояние от месеци Левски има трудна задача, защото се изправя срещу един от най-стабилните български отбори - Берое.

Преди около месец "сините" спечелиха с 2:1 в Стара Загора, но оттогава изтече много вода и сега ситуацията в съставите е доста различна. Толкова, че тимът от "Герена" да е абсолютен аутсайдер в двубоя, който е на собствения му стадион.

Навярно това се дължи донякъде и на факта, че Левски през годината все още няма победа в официален мач на "Георги Аспарухов" - 4 поражения в първенството и 2 равенства за купата.

В момента софиянци са коренно различен отбор, който бе напуснат от повече от 10 играчи. Със сигурност "сините" ще искат да покажат, че колкото и да са отписвани, от тях става нещо. 

Берое обаче също трябва да се доказва. Заралии демонстрираха прилична форма при доиграването на миналия сезон, а треньорът им Димитър Димитров-Херо сам си постави високи цели - класиране за евротурнирите. За да стигнат дотам, тимът ще трябва да печели именно такива двубои.

Херо ще пробва да изненада Левски с агресивна игра още в самото начало. Той обаче няма да може да разчита на попълненията, на които най-много се надяваше да вдигнат класата. Заради документални проблеми в България не е централният нападател Кукула - именно той трябваше да замени напусналия голмайстор Мартин Камбуров.

В последните си две домакинства "сините" загубиха от Берое - с 1:2 и 1:3. Заралии имат самочувствие и ще пробват на "Герена" да дадат заявка, че наистина тръгват към Европа. Заралии са печелили като гост на Левски общо 6 пъти от 55 мача, равенствата са 11, а цели 38 пъти победители са били "сините".


Резултат: Левски - Берое 1:1