Левски договори поредно­то си ново попълнение. До дни синия екип ще облече бразилският халф Уесли На­та. Шефовете на тима от "Герена" най-накрая са успе­ли да постигнат договорка с колегите си от Царско се­ло, пише "Тема спорт". За преминаване на полу­защитника в Левски се го­вори още от края на мина­лия сезон. Тогава босът на царете Стойне Манолов призна, че сините се инте­ресуват от услугите на 25-годишния полузащитник.

Преди дни Царско село е отхвърлил оферта за звез­дата си. Тя е била от вода­ча и почти сигурен шам­пион на Латвия - ФК Рига. Отборът от прибалтийската република разполага и с голям бюджет за стан­дартите на страната. От ФК Рига са предложили 150 хиляди евро и процент от бъдещ трансфер на Ната, но президентът на царете Стойне Манолов е поискал двойно повече.

Най-вероятно Левски ня­ма да плати нищо за полуза­щитника до края на година­та, а ще преведе сума през 2021-а. Освен това ще трябва да даде и голям про­цент при бъдещ трансфер. Очаква се двата клуба да делят 50/50 при следваща продажба. В първия кръг На­та не игра за Царско село, защото го пазиха от евен­туална травма, която да провали продажбата му. Интересното е, че през уи­кенда отборът му гостува на "Герена"- в неделя, 23 ав­густ, от 17:45 часа. И дори да премине в Левски тези дни, няма да дебютира вед­нага.

Сините искат да вземат още двама халфове - близна­ците Борислав и Радослав Цоневи. Първият вече тре­нира под ръководството на Георги Тодоров, но все още не е прекратил отно­шенията си с хърватския Интер Запрешич. За Радо­слав пък се чака решение на италианския Лече, който държи правата му.

През лятото Левски взе вратаря Николай Кръстев и защитниците Орлин Старокин, Живко Атанасов и Тома Даске, както и фланго­вия играч Матео Стама­тов.