Треньорът на Копенхаген Столе Солбакен не пожела да коментира дали тимът ще привлече централния защитник на Левски Холмар Ейолфсон.

Исландският национал не иска повече да остава на "Герена". Той най-вероятно ще разтрог­не контракта си по вина на клу­ба и ще премине в датския гранд като свободен агент. Очаква се това да се случи до десетина дни, пише "Тема: Спорт".

Датският сайт Ekstrabladet.dk се е свързал със Солбакен, а специалистът нито е отрек­ъл, нито потвърдил новината. "Без коментар", гласял смс-ът на треньора, който той изпратил на журналистите от Ekstra Bladet, както и обяснил, че "инфор­мациите в българските медии не са му силната страна".

Исландският журналист Ори Сигурадарсон пък посъветва Ко­пенхаген да привлече Ейолфсон. "Това може да е много добър трансфер. Хол­мар е син на местната легенда Ейолфур Сверисон, който е играл в Бешикташ и Херта."

Според някои инфор­мации Ейолфсон вече е дал Левски на ФИФА за­ради неполучени 4 месечни възнаграждения. В края на миналата кампания той бе опе­риран. След това се прибра в Исландия и не се е прибирал.

От миналата седмица от Левски заявиха, че той се възстановява от контузията и очаква тран­сфер. Явно обаче Холмар е на­пълно готов за игра, защото попадна в националния отбор на родината си за мачовете от Лигата на нациите. А на всичко отгоре, ще си тръгне от "Гере­на" без пари.