Николай Михайлов почти сигурно ще е новият капитан на националния отбор по футбол, твърди "България днес". 32-годишният вратар ще наследи лентата от отказалия се Ивелин Попов. 

Михайлов е един от най-опитните играчи в настоящата селекция на Георги Дерменджиев и има безспорен авторитет сред съотборниците си в съблекалнята. Той е в националния отбор от далечната 2006 година, като до този момент е изиграл 37 мача за България. 

Единственият с повече срещи от повиканите за мачовете с Ейре и Уелс е е Петър Занев с 43 участия. Според информациите от Бояна, решението капитан да е Михайлов е лично на селекционера Георги Дерменджиев, който имал пълно доверие на вратаря. До гласуване сред играчите едва ли ще се стигне, но дори и тогава Ники е фаворит да получи лентата. 

Михайлов вече е капитан и на родния Левски. Вратарят демонстрира лидерски качества на "Герена" и треньорското ръководство е доволно от новата му роля. След загубата от Царско село, Ники дори държа реч пред съотборниците си насред терена на "Георги Аспарухов".

Другите по-опитни играчи в състава на "Лъвовете" са Страхил Попов, Тодор Неделев и Антон Недялков, но шансовете някой от тях да сложи лентата са минимални. Очаква се днес Георги Дерменджиев да обяви окончателното си решение. 

Михайлов е един от хората, посочени и от бившия капитан Ивелин Попов като най-подходящ да наследи лентата. Резервен вариант е и 34-годишния Петър Занев, който доскоро бе капитан на ЦСКА. От новия сезон той по-рядко попада сред титулярите и лентата му бе отнета и дадена на 19-годишния Валентин Антов. 

Освен това Занев е с настинка и участието му в предстоящите срещи на националите е под въпрос. Двубоите със сигурност пропуска и друг потенциален кандидат за капитан - Васил Божиков. Защитникът не бе пуснат от клуба си Слован, който се възползва от правилото на УЕФА заради пандемията от коронавирус. На негово място бе повикан Пламен Гълъбов от ЦСКА.