Треньорът на Левски Георги Тодоров говори по много актуални теми на "Герена" след контролата с Витоша Бистрица, завършила 1:1.

Опитният спец заяви, че е доволен от играчите, които се борят за договор и крайното решение за тях ще бъде взето в близките дни. Това са Клаудио Тавареш, Алекс Петков и Атанас Курдов.  

"Целта на срещата беше да видя хората, които тренират с нас и да преценим дали ще ни помогнат, дали с тях ще надградим. В този смисъл останах доволен. В следващите дни ще се разбере за кои става въпрос. Мен това ме интересуваше. Не е коректно да коментирам дали съм останал недоволен от някого. Ще видите скоро. Гледах хората, които тренираха с нас и трябва да вземеш решение", каза Тодоров.

Той похвали последното ново попълнение Борислав Цонев, който донесе равенството срещу Витоша с гол от дузпа в 90-ата минута и добави, че се надява близнакът му Радослав също да се завърне в Левски.

"Борислав Цонев ще помогне много в средата на терена. Надявам се да вземем още един халф и ще изглеждаме по съвсем друг начин. Най-важни са хората в тази част на терена. Там се раждат атаките, помага се в защита. Дано да е Радослав Цонев. Насиру Мохамед направи хубави работи, но има още какво да се желае от него в защита. Стара се и като играе добре, ще е титуляр", допълни Тодоров.

Спецът коментира и отсъствието на Валери Божинов от мача. "Получи лека контузия в четвъртък и за това не игра. Има условие от собственика да свали килограми, за да подпише. Близко е до това. Проблемът му е, че е натрупал мускулатура по време на пандемията в Италия и това му пречи. Има изключително желание, но като влезе във форма, нещата ще се нормализират", обясни треньорът на Левски.

Относно селекцията, той заяви: "Искаме да вземем футболисти, които в следващите години да могат да бъдат продадени, ако клубът не е добре финансово. Според мен най-добре е да търсим млади играчи. Предлагаха ми краен защитник на 30 години, но той няма да може да бъде продаден".

Накрая Тодоров коментира и какво е положението с отсъстващите и контузените играчи на Левски. "Стайн Спиерингс е със семейството си, получи по-голяма почивка. От другата седмица започва тренировки. Тома Даске е с проблеми от мача с Монтана. За Симеон Славчев и Робърта трябва да питате докторите. Найджъл има много болезнена контузия в пръста", завърши Тодоров.