Голмайсторът на Левски за миналия сезон Найджъл Робърта се оплаква от болки в пръст на десния крак. Той се контузи при загубата с 1:2 от Царско село.

Оттогава нидерландецът не тренира нормално, тъй като заради силните болки трудно издържа да носи футболни обувки. Той пропусна победата с 4:0 над Монтана преди паузата в Първа лига заради мачовете на националните отбори.

"Сините" се надяваха, че травмата му ще отшуми по време на прекъсването, но той все още продължава да се оплаква.

На "Герена" са притеснени, че може да се стигне до операция, ако болките не отминат, научи "България Днес". Подобна интервенция бе извършена на Симеон Славчев през пролетта и той бе извън терените за повече от месец.

Ако се стигне до хирургична намеса, това ще е двоен удар за Левски. Треньорът Георги Тодоров ще загуби за дълго време нападателя, който, макар да не се представя убедително от началото на сезона, е несменяем титуляр.

Освен това Робърта е най-конвертируемият футболист на "сините" в момента. Ръководството се надява да може да прибере 1 млн. лв. от негов трансфер. Интерес към нидерландеца има турският гранд "Галатасарай". 

Това лято трансферният прозорец е до края на септември заради пандемията от коронавирус. Операция ще извади голаджията от терените за по-дълго време и почти сигурно ще спре продажбата му, което ще е голям удар за ръководството. Затова на "Герена" се надяват нападателят да се размине с операцията.

Той ще пропусне домакинския мач на Етър в неделя. Така "сините" във втора поредна среща ще излязат без чист централен нападател. При победата над Монтана в тази роля влезе Паулиньо. Сега най-вероятно крилото отново ще бъде преквалифицирано.