Новият-стар нападател на Левски Валери Божинов говори пред клубната телевизия на "сините" по повод поредния си трансфер на "Герена". Той благодари на всички, които са направили това възможно и подчерта, че идва, за да помага, както и да обединява.

"Добре се чувствам. Щастлив съм. Искам да благодаря на господин Сираков, на треньора Георги Тодоров, на всички, които работят за Левски. На феновете и на ръководството, на треньорите най-вече и на моите съотборници най-вече, че наистина от първия ден, откакто съм дошъл тук ме приеха и ме подкрепиха. Показаха желание, че ме искат в Левски. Искам да благодаря на Ники Михайлов, на човека, който винаги е заставал до мен и винаги съм имал неговата опора като съотборник", заяви той.

"Това, което ми прави впечатление и харесвам е привличането на български футболисти. На млади футболисти. На кадри, които преди са били в Левски и в момента им се дава възможност и шанс да се върнат да играят като Стивън, като Боби, като Ради, като Живко. Говорим за момчета, които са минали през школата на Левски, които знаят какво е Левски. Знаят какво е да играеш на "Герена" и пред тази наша уникална публика. Това е хубавото нещо, че г-н Сираков заедно с треньорското ръководство прави всичко възможно да направи отбор само от българи и да направи така че в състава да има 11 или 25 само българи, които милеят и ще оставят сърцето и душата си за Левски", допълни още Божинов.

На въпрос дали е имал колебания да се върне, голмайсторът отговори така:

"Тук е моментът да благодаря отново на г-н Сираков за това, че ми даде тази възможност в такъв труден момент аз му казах, той много добре знае, че тук не става въпрос за пари. Както искам да знаят и хората - и обществото, и феновете на Левски, че Валери Божинов не е тук за пари. Валери Божинов е тук да обедини. Да направи всичко възможно да е обединителят в съблекалнята, извън терена, с феновете, като цяло да бъда обединителят, да помогна за развитието на младите футболисти, за развитието на футболисти, на които наистина ще им се даде шанс и възможност да се развиват. Моята задача е да съм обединител и да помагам, когато трябва, ако треньорите имат нужда от мен."

"Ще помагам с развитието на младите футболисти и се надявам да бъда обединителят в съблекалнята, както винаги съм го правел извън терена и се надявам да направя всичко възможно не само аз, а и ние като футболисти да обединим нашата публика да бъде още по-сплотена, защото в този труден момент за Левски, Левски е над всичко и над всички и ние имаме нужда  от нашите фенове. Но, за да се случат тези неща, трябва да има едно обединение. Ако всички бъдем обединени, ще излезем победители, ще спечелим тази битка, тази война, която водим в този труден момент за нас", разкри нападателят.