Новото попълнение на Левски – Борислав Цонев, заяви, че двубоят срещу ЦСКА 1948 не е Вечното дерби за него.

Двата отбора се изправят един срещу друг в събота вечерта на "Герена". Преди него от лагера на "червените" твърдят, че това е мач №1 у нас, но Цонев е на друго мнение.

"Мотивацията във всеки мач трябва да е на високо ниво. Не възприемам срещата утре за дерби. За тях е нормално да го възприемат така. За нас е още един мач на "Герена". Дано има привърженици, за да можем да ги зарадваме още веднъж.  Може би е важно за играчите да усетят най-сетне победа", каза Цонев.

Той говори и за завръщането си в Левски. Халфът веднага се превърна в основна фигура и се отчете с гол и асистенция при победата с 2:1 над Етър Велико Търново в миналия кръг на efbet Лига.

"Много неща ме накараха да се върна в Левски. От малък съм на "Герена". Още след като Георги Тодоров ми се обади се зарадвах и мислите ми бяха да помогна на отбора.  Гледах вчера мачовете на нашите отбори в Европа. ЦСКА заслужено победи вчера. Радвам се, когато български отбор победи. Локомотив игра добре и малко не им достигна", добави Цонев.