Левски записа трета поредна победа, след като се наложи над ЦСКА 1948 с класическото 3:0 в двубой от шестия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Футболистите на треньора Георги Тодоров поведоха рано-рано в срещата, след като Насиру Мохамед (6') успя да се разпише. В началото на втората част Борислав Цонев (56', 63') удвои преднината за "сините", а малко след това бе точен и от дузпа, оформяйки крайния резултат.

Така Левски се изкачи до четвъртото място във временното класиране на първенството с актив от 10 точки, с 1 повече от отбора на Арда, който утре ще се изправи срещу Славия. "Сините" се доближиха и на една точка от ЦСКА. "Червените" обаче може да дръпнат, ако утре победят Лудогорец на "Българска армия". ЦСКА 1948 пък е 10-о място с 6 пункта.

Двубоят започна по мечтан начин за домакините, които поведоха в резултата още в шестата минута. Паулиньо центрира остро, като в крайна сметка уцели десния страничен стълб на вратата на Даниел Наумов. Топката попадна в краката на Насиру Мохамед, който от непосредствена близост не сбърка - 1:0. 

Това окрили "сините" и те често притесняваха защитата на гостите. На няколко пъти "червените" бяха принудени да играят грубо с цел да предотвратят поредна атака на 26-кратните шампиони. 

В 23-ата минута Галин Иванов се възползва от пространството пред себе си и пробра изстрел от далечно разстояние. Топката обаче мина високо над напречната греда.

В 35-ата минута отново Иванов се оказа главен герой. Непокрит, футболистът получи центриране отдясно и отправи диагонален изсрел по земя от опасна близост до вратата. Вратарят Николай Михайлов обаче реагира добре и спаси.

В следващите минути играта чувствително се накъса, заради твърдите единоборства в средата на терена. От това пострадаха и интересните положения, които липсваха пред двете врати. Така първото полувреме завърши без повече голове.

В началото на втората част Борислав Цонев бе близо до това да отбележи гол-близнак на попадението си срещу Етър преди седмица. "Сините" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от същото място, до линията на наказателното поле. Халфът отново прати топката в лявата сглобка на вратата, но Даниел Наумов беше подготвен и спаси.

В 56-ата минута именно Цонев удвои преднината за 26-кратните шампиони. Многоходова атака завърши с подаване на Стайн Спиерингс към халфа, който на метър от границата на пеналтерията отправи плътен диагонален изстрел, който остави безпомощен Наумов.

В 61-ата минута Радослав Цонев също изпита рефлекса на стража на гостите. Футболистът отправи хубав изстрел от пряк свободен удар, който обаче бе блестящо отразен от Наумов.

В 63-ата минута Борислав Цонев бе повален на земята в наказателното и съдията Волен Чинков посочи бялата точка. Халфът се нагърби с отговорността и прати топката неспасяемо във вратата - 3:0.

В 74-ата минута Насиру Мохамед успя да стигне до избита топка и опита мощна тупалка от далечно разстояние. Кълбото обаче мина на сантиметри от вратата на Даниел Наумов.

Минута по-късно центриране на Галин Иванов отляво предизвика меле в пеналтерията на Левски. Алекс Петков не успя да пресече подаването добре, което обърка Михайлов, но стражът все пак спаси. Топката попадна в краката на Мартин Камбуров, който от непосредствена близост можеше да запише пореден гол срещу Левски, гонейки рекорда на легендата Петър Жеков. Това обаче не се случи, след като Михайлов отново успя да се намеси решително.

В 82-рата минута Симеон Петров се извиси над всички след центриране от ъглов удар и насочи топката към вратата. Кълбото обаче се удари в левия страничен стълб на Михайлов.

Левски - ЦСКА 1948 3:0

Голмайстори: Насиру Мохамед (6'), Борислав Цонев (56', 63'д.)

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Матео Стаматов, Радослав Цонев (Илия Юруков 89'), Борислав Цонев (Тома Даске 80'), Стайн Спиерингс, Насиру Мохамед (Марин Петков 88'), Паулиньо (Станислав Иванов 80'), Илия Димитров (Стивън Петков 72')
Треньор: Георги Тодоров

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Александър Александров, Симеон Петров, Венцислав Василев, Лазар Марин, Ивайло Климентов, Серкан Юсеин (Васил Шопов 55'), Ангел Бастунов (Андон Гущеров 65'), Галин Иванов (Даниел Младенов 84'), Георги Русев (Денислав Александров 46'), Мартин Камбуров
Треньор: Красимир Балъков

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Волен Чинков
Жълти картони: Русев, Марин, Юсеин, Климентов, Младенов (ЦСКА 1948)