От германския “Ерцгебирге” (Ауе) потвърдиха новината, че нападателят на Левски Станислав Иванов е сред трансферните им цели.

За интереса към 21-годишния футболист, който най-често играе като дясно крило, пред свикналия да знае винаги всичко първи вестник “Билд” говори изпълнителният директор на втородивизионния тим Михаел Фойгт.

“Да, вярно. Намираме този играч за интересен. В момента обаче преговорите са в застой”, казва шефът в “Ерцгебирге” пред изданието, цитиран от "24 часа".

Причината да няма развитие по трансфера е интерес към Иванов от Турция и Англия. Левски със сигурност иска да продаде своя юноша, за да получи финансова инжекция при изключително трудната финансова ситуация. Клубът е без генерален спонсор от началото на годината.

Иванов и агентът му Джон Ингълс, бивш защитник на “сините”, все още не са взели крайното решение накъде да се ориентира крилото.

“Трансферният прозорец е отворен до 5 октомври, но няма да привличаме нови футболисти на всяка цена”, казва още Фойгт пред “Билд”.

Вестникът описва така силните страни на българина: “Играе с двата крака, бърз е и в нападение може да играе на различни позиции”. Цената на Иванов според transfermarkt.de е 1 милион евро.

Фойгт обявява още, че тиражираната цена от 700 000 евро за покупката на Станислав не отговаря на истината.

“Във времената на разпространение на коронавируса “Ерцгебирге” явно не е готов да извади толкова пари за трансфер”, завършва “Билд”.