Помните ли знаменитите европейски вечери на Левски през 2006 и 2007 година? Достатъчно е да се споменат само тези два сезона, в които "сините" играха 1/4-финал за Купата на УЕФА и се превърнаха в първия български отбор, който се класира за групите на Шампионска лига.

Незабравими вечери, след които адреналинът не позволяваше на феновете да спят. Но сега 26-кратният първенец на България е на ръба на финансов колапс, а вечният съперник ЦСКА изживява своя звезден миг, след като елиминира Базел с 3:1 насред Швейцария и сбъдна европейската си мечта.

"Червените" бяха в същата ситуация като Левски през 2015 г. и започнаха от нулата. На "Герена" трябва да се замислят и също да рестартират, защото това задълбаване никога няма да изкара клуба на светло. А чак след това могат да се гонят трофеи и европробиви.

Вариантите са различни. Дали този на ЦСКА или започване от четвърта дивизия, всичко е въпрос на избор. Но е ясно, че няма да дойде човек, който да плати над 30 милиона лева задължения от раз, да даде още няколко милиона за треньори, селекция и т.н. и Левски да върне старата си слава. И "сините" фенове да си припомнят чувството на успехи в Европа.

А силен Левски, силен ЦСКА, е равно и на силен национален отбор на България.