Нападателят на Левски Найджъл Робърта е много близо до трансфер в клуб от ОАЕ. На „Георги Аспарухов“ е пристигнала реална оферта за нидерландеца, която изцяло задоволява клуба. Клуб от Обединените арабски емирства, чието име не се назовава, е предложил 900 000 евро (1 800 000 лева) за Робърта.

Има и още по-добра новина за „сините“, които са в тежка финансова криза. Арабите са готови да платят сумата на момента и накуп. Твърди се, че ръководството на столичани е приело офертата. Самият Найджъл също е одобрил личните си условия, които са били много по-добри от тези на „Герена“.

На този етап трансферът не е факт само по една причина – Робърта все още се чуди дали да избере парите пред футбола. Той обяснил, че се притеснява, че ако отиде в ОАЕ, кариерата му може да тръгне надолу. Найджъл смятал, че е прекалено млад, за да играе в Персийския залив. Стрелецът обаче може и да промени мнението си и трансферът да стане факт в близките дни.

Изходящ трансфер по посока на Близкия изток няма да е прецедент, тъй като преди около година Левски продаде тогавашната си звезда Давиде Мариани именно в клуб от ОАЕ – Шабаб Ал Ахли.